středa 13. října 2010

8. den: volno

Tak dneska jsme si prispali a pak nase nejlepsi dvojice na kanastu prekvapive prohrala. Zahnat zal jsme sli do mesta. Navsteva mistniho trhu je opravdu zajimavy zazitek. Muzete tu poridit vse od obleceni, pres akvaria, klobouky, maso az po smazene kobylky. Takze kupujeme kobylek za deset pesos a vyrazime na zmrzku. Maji vyborne prichute - mezcal, spalene mleko, mrkvova, tunakova, syrova a pak par tradicnich. Ada se drzel tradicni pistacie, Jindrich s Lenkou testovali mrkev a spalene mleko. Pan L si dal dve kokosove, aby pri veceroobedu dostal v menu za 70 pesos (naprosto dokonale - predkrm, polevka, piti, druhy ovocny predkrm, vyborne tortily a zmrzlina) dostal dalsi kokosovou.
Jen co jsme opustili restauraci, prehnal se kolem nas dalsi slavnostni pruvod s muzikou. Tady se slavi asi furt. Jenze my na zabavu nemame cas, dosel mezcal a to tak nemuzeme nechat. Bereme rovnou sedum flasek (0.5 l), at je veselo. Pak uz jen Ada vydrtil Mexicany na namesti v sachach, behem dalsiho, tentokrat uplne jineho slavnostniho pruvodu, opet s hudbou. Ted nam zbyvaji uz jen tradicni vaso jumbo bramburku a pomalu se chystame na camionetu do Pochutly a Puerto Angel - trochu menime plany a nejedeme do Puerta Escondida. PA je bliz a melo by tam byt klidnejsi prostredi.
Pro ty co se sem chystaji - odjizdi se nam tezko, Oaxaca je uzasne mesto s vybornou atmosferou a byla by velka chyba jet do Mexika a nezajet sem.

2 komentáře:

  1. Cestovatelé, zdravím Vás, vy jste si snad vzali volno i na psaní a to tady už je za námi víc než polovina dne pátku. Marně čekám na zprávičku z dalšího dne, kterou bych měl přeposlat mamce L.(má omezený přístup na stránky) Tata L.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím mexickou vypravu, těším se na kobylky a mrkvovou :-)) Jana

    OdpovědětVymazat