pondělí 11. října 2010

5. den: Dobre rano z Oaxacy

Myslel jsem, ze budu popisovat, jak jsme jeli s baglama metrem v ranni spicce, nebo jak jsme museli odbavit na autobusaku nase zavazadla stejne jako na letisti (asi aby je mohli snaz vykrast), jak me s Adamem policajtka dukladne osahala a Ladi se nechtela ani dotknout (coz jen ukazuje na jeji dobry vkus). Nebo jak jsme jeli autobusem po ubocich skal, lesem kaktusu, kolem osliku, kukuricnych poli, nebo jak nas sofer jel v pohode a s dvojitou plnou carou, zatackou a nekolikasetmetrovym srazem si nic nedelal a proste ty dva kamiony predjel. Ale radsi napisu o nejsilnejsim vcerejsim zazitku.
Oaxaca je oproti Ciudad de Mexicu raj. Dychatelny vzduch, klid, pohoda, vstricni obyvatele. Ti nam take poradili cestu do La Casy Arnel. Je to uzasny hotylek. Vzali jsme si pokoje bez koupelny (300 pesos, s koupelnou jsou za 450). Pokoje jsou male, utulne, ciste, stejne tak koupelna je uplne v pohode. Krome nas jsou tu dalsi tri lidi, takze pohoda, jen mame strach, aby nam neobsadili hamaky na terase (houpaci site). Z terasy je vyhled na mestecko, nebo na dvorek s domaci dzungli s papousky, kolibriky a vodopadem. Odpoledne jsme vyrazili do mesta, asi tu neco slavi, protoze mesto bylo plne lidi, deti, muzikantu, kejkliru, zkamenelych ozivlych indianu, prodavacu balonku a bramburku, jenom kobylky jsme zatim nenasli. Ve meste byla strasna pohoda, deti si hraly s balonky, indianske babicky prodavaly poncha a dospeli posedavali a poslouchali indianskou kapelu hrajici simona a garfunkla :)
My jsme se pokochali, najedli a udelali to nejlepsi, co mohli - koupili jsme si dve nejvetsi baleni cerstve nasmazenych bramburku, co se dalala sehnat a vyrazili smer Casa Arnel, na terasku hrat karty. K tomu nam vyhravala kostelni kapela. Asi tu byl nejaky krestansky svatek, protoze nosili panenku marii na klacku, k tomu hrala dechovka a pruvod lidi se svickama zvonil zvoneckama a v pravidelnych intervalech nas ostreloval pravyma mexickyma v USA jiste zakazanyma rachejtlema. To trvalo snad dve hodiny, stale chodili dokola kolem kostela a popijeli alkohol, asi mistni specialitu - mezcal.
No byl to zatim asi nejpohodovejsi den v Mexiku...

1 komentář:

  1. Když si berete pokoje bez koupelny, tak bych se ani nedivil, že se policajtka nechtěla Ladi ani dotknout. Méně hygieny má také někdy své výhody, pokud by se zrovna nejednalo o policajtku řekněme velice pohlednou. Nebo že by zapůsobil respekt ze seriózně vypadajícího mladého muže? Tata L.

    OdpovědětVymazat