středa 27. října 2010

22. den: Barakuda útoci

Vstavame (nekteri) brzy. Svitani je tu krasne, obloha je uplne oranzova. V osum je tu nas kapitan jako na koni. Predava nas do rukou jineho namornika. Pan domaci za nami jeste krici, ze jestli nic nechytneme, zaplati vylet za nas - jedeme totiz na ryby.
Na plazi uz ceka dalsi namornik a pripravuje nastrahy. To znamena, ze asi 20 cm dlouhe rybky vylepsuje hackem a navazcem z pevneho dratu. Potom jeste doplnuje benzin a vyrazime.
Rybolov spociva v tom, ze se asi 100 m za lodi tahne nastraha. Ani ne po trech minutach prichazi zaber. Docela sila, tahat velkou rybu, navic kdyz stale bezi motor a clun jede na opacnou stranu nez ryba. Oba Mexicani na me volaji at navijim, ale to proste nejde. Po chvilce tah povolil a s vypetim vsech sil jsem pohnul klickou. Na to Mexicani abych pridal. Tocim co muzu, je to fakt drina a ryba je porad dost daleko. Znova nemuzu, nicmene rybka se mihla u hladiny, coz mi dodalo sil a jeste jsem zabral. Ani ne po peti minutach od zaberu je barakuda v lodi. Ma 120 cm a odhady se pohybuji mezi 7 a 15 kg :)
Uf, parada, pokracujeme v rybolovu. Jsou celkem vlny, klukovi co se jel s nami divat je na vlnach spatne a zvraci. Lenka taha morskou travu, fakt velkou. Projizdime mezi brehem a koralovym utesem sem a tam, Lenka taha igelitak. Pred koncem nas jeste berou na ruiny - teda z lode se divame na ruiny na skale na brehu.
Dalsi ryba uz bohuzel nezabrala, ale stejne netusim, co bychom s nima delali. Na brehu se s moji barakudou vsichni foti, z toho usuzuju, ze to bude asi nadprumerny kousek. Pri prenosu do auta se mi zakousla do ruky, teda spis jsem ji neopatrne strcil ruku do huby a pichnul se o zub.
V Casa del Sol nas vitaji s nadsenim. Pan domaci je trochu vychcanek a hned nas posila koupit led a kluky uhli na grilovani. Hlavu a ocas si vzala pani co rybu pripravovala. Zbytek masa je stale moc velky pro nas ctyri. A tak musime vybornou rybu na chili, cibuli, rajceti, pepri, cesneku a nejakych dalsich tezko identifikovatelnych (pry salsa na barakudu) prisadach i rozdavat. Privezl bych domu, ale nejsem si jisty, ze by ryba prosla letistni kontrolou a pobyt v teple by ji asi taky moc dobre neudelal.

Žádné komentáře:

Okomentovat