sobota 23. října 2010

17. den: Do karibiku

Z pizz nam zbyvaji stale poloviny, treba ja porad nemam hlad, tak nesnidam. Prvni je na programu pradelna. Vyprali nam do druheho dne kilo za 10 pesos. Pak nasleduje smena zbytku penez. V bance na namesti tu maji nejlepsi kurz, co jsme v bance videli. Jenze chteji kopie pasu, my je nemame, jim nefunguje kopirka, jdeme do asi jedineho kopirovaciho obchodu ve meste. Po kratkem boji ve fronte se vracime zpet do banky. Zde je take fronta, asi dva lide, jenze nez pochopime, ze neni na rade ten, kdo je vepredu, ale ten, kdo se nejvic rve, predbihaji nas dalsi ctyri. Vymena penez je pro uredniky narocna operace, Ceska Republika exoticka zeme, chvilku to trva, ale penize mame. Takze co s nimi, kupuji pomeranc a mandarinku (celkem za 3 pesa - doma bych to asi za 5 Kc neporidil) a jizdenky do Tulumu. V jednu vyrazime.
Cesta byla kratka a rovna. Po opusteni autobusu nasleduje tradicni zmatenost. Nicmene urostly potapec v nejblizsim potapecskem obchode nam venoval mapu a tip na ubytovani, jdeme to zkusit.
S mirnou neduverou prichazime ke Casa del Sol. Vstricny pan domaci nam ukazuje ciste zachody, cistou sprchu, kuchynku, terasu s hamakama, a nase pokoje. Jsou to vlastne takove chyse ze dreva, zevnitr nahrubo omitnute, s vetrakem, svetlem, zasuvkou, siti proti komarum, betonovou podlahou a strechou z palmoveho listi. Bydlime v prvnim patre, tezko se to popisuje, ale je to naprosta bomba, navic je tu wifi a pocitac zdarma k dispozici.
Po rychlem vybaleni vyrazime hledat more. Jedeme colectivem, ktere ale jede krokem a nabira cestou mestem dalsi cestujici, dokud neni plne. Vysazuje nas u ruin, odkud je to k vode ale jeste pekny kus cesty. K mori prichazime docela pozde, behem chvilky se vyhoupnul mesic a slunce se schovalo pod palmy. Voda je uzasne modra, pisek snehobily a velmi jemny. To je trochu problem, protoze od more vane silnejsi vitr a nase veci se behem chvilky ztraceji pod dunou.
Tesne pred setmenim vyrazime zpet. Mame stesti a hned za dunami potkavame posledni taxik, ktery nas vsechny bere za 45 pesos skoro az do pokoje.

Žádné komentáře:

Okomentovat